Moeskroen-verdediger nam in stijl afscheid van Le Cannonier: "Aanbod van Standard was onmogelijk om te weigeren"

07 augustus 2019 19:11

Moeskroen pakte afgelopen weekend een punt tegen Anderlecht. Geen memorabele prestatie van de Henegouwers tegen een pover paars-wit, maar voor één speler was de wedstrijd net dat tikkeltje specialer.

Noë Dussenne speelde namelijk zijn laatste officiële partij in Moeskroense loondienst. De centrale verdediger trekt naar Standard. De thuissupporters lieten tijdens de wedstrijd duidelijk voelen dat ze Dussenne zullen missen, en dat gevoel is wederzijds. 

"Ik heb altijd een goede band gehad met de supporters. Ik wou hier ook niet per se vertrekken, maar als er een aanbod van Standard komt is dat onmogelijk om te weigeren."

"Ik begrijp dat de supporters ontgoocheld zijn, maar op 27-jarige leeftijd is het nu het goeie moment om een stap vooruit te zetten."

Herkansing bij Belgische topclub

De Bergenaar is nochtans niet aan zijn proefstuk toe. In 2016 verliet hij Moeskroen voor een Italiaans avontuur bij Crotone. Gent haalde hem terug in België, maar ook in de Arteveldestad kon hij zich niet doorzetten. Toch heeft Dussenne er goede hoop in dat hij deze keer de stap omhoog wel goed gaat verteren. 

"Ik voel me meer matuur, ik heb nu meer ervaring dan toen ik vertrokken ben uit Italië. Het is ook helemaal anders nu. In Crotone arriveerde ik in een milieu waar ik niet vertrouwd was, iedereen sprak Italiaans en dat was niet gemakkelijk in het begin."

In Luik vindt Dussenne met ex-ploegmaats Vojvoda en Amallah alvast twee bekende gezichten terug: "Ik ken al enkele personen daar en ik denk dat dat mijn integratie zal bespoedigen."

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ Moeskroen
 
 
Reacties.