Clubicoon kijkt uit naar terugkeer van Antwerp in Europa: "Dit is maar het begin"

07 augustus 2019 17:25

Donderdag is het zover. Dan begint stamnummer 1 voor het eerst in jaren nog eens aan een Europees avontuur. Paul Bistiaux geniet ervan. De voormalige secretaris is blij met de opwaartse spiraal waarin Antwerp in vertoeft en acht kwalificatie zeker mogelijk.

"Ik heb me 23 jaar lang ingezet voor de club, wat eigenlijk te lang is. De affectie voor de club waar ik geboren ben en zal sterven, blijft onveranderd. Sinds de jaren 60 heb ik alle Europese wedstrijden van Antwerp gezien. We zijn één van de weinige Belgische clubs die in de drie Europabekers hebben aangetreden", haalt Bistiaux aan bij Sporza.

Opwaartse beweging

Antwerp heeft natuurlijk ook slechtere tijden gekend. Die lijken nu voorbij en daar kan Bistiaux niet gelukkiger om zijn. "Met het nieuw bestuur en de nieuwe middelen, is er een opwaartse beweging aangebroken die zich nog een aantal jaar zal voortzetten."

Gaat het Tsjechische Viktoria Plzen voor de bijl in de derde ronde van de Europa League? "Ik heb er het volste vertrouwen in, dit is maar het begin. Als het tegen Plzen niet lukt, dan lukt het de volgende keer."

Kevin Vanbuggenhout

Europa League \\ Antwerp \\ Viktoria Plzen
 
 
Reacties.