Ajax-fan legt uit waarom Marin niet speelde tegen PAOK en laat zich uit over terugkeer Vertonghen en Alderweireld

07 augustus 2019 21:35

Ajax speelde dinsdagavond 2-2 gelijk op het veld van PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. Het kwam de halve finalist van vorig jaar meteen op wat kritiek te staan.

“Wie kritiek heeft, zal wellicht de wedstrijd niet hebben gezien”, vertelde Maurice Peeters in een gesprek met onze redactie. Peeters is de drijvende kracht achter de Belgische vleugel van 'Supporters Vereniging Ajax'.

“2-2 op verplaatsing is sowieso niet slecht en bovendien was Ajax 75 minuten baas. De Grieken profiteerden van de chaos rond de wissel van de geblesseerde Kasper Dolberg om twee keer te scoren. Op dat moment was Ajax even het noorden kwijt.” 

Ajax had inderdaad 68 procent balbezit en trapte zeventien keer richting doel tegenover zeven Griekse pogingen. Dolberg begon ietwat verrassend aan de partij. Tegen Vitesse had hij namelijk een behoorlijk zwakke wedstrijd gespeeld.

“Huntelaar is op dit moment gewoon beter”, aldus Peeters. “Natuurlijk heeft Dolberg veel kwaliteiten, maar op dit moment haalt hij niet het niveau van een paar jaar geleden.”

In tegenstelling tot Dolberg verloor Marin wél zijn plek in de basiself bij Ajax. Toch maakt Peeters zich niet al te veel zorgen over de ex-speler van Standard. “Hij heeft een goede voorbereiding achter de rug en tegen Vitesse was hij zeker niet slecht. Maar je ziet dat hij hier nog niet zo lang is. hij heeft bijvoorbeeld de looplijnen die er vorig jaar zijn ingeslepen nog niet helemaal onder de knie. Ten Hag koos tegen PAOK voor Noussair Mazraoui, omdat die nog wat meer diepgang in zijn spel kan leggen.”

Ook over Ajax zelf maakt Peeters zich geen zorgen. “Verschillende belangrijke spelers hebben na het seizoen nog de Afrika Cup of de  Copa América gespeeld en zijn nog maar net terug. Het komt allemaal wel goed.”

Anderlecht verraste deze zomer met de terugkeer van Vincent Kompany en Club Brugge door Simon Mignolet terug te halen naar België. Hadden ze bij Ajax niet gehoopt dat Jan Vertonghen of Toby Alderweireld zou terugkeren naar Amsterdam? Die laatste kon tot vorige week namelijk voor 28 miljoen euro worden weggehaald bij Tottenham. Niet onmogelijk met de miljoenen van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong op zak.

“Dat zou natuurlijk fantastisch zijn geweest. Maar Ajax heeft een andere keuze gemaakt. Ze hebben Edson Alvarez (21) gekocht en beslist om vol in te zetten op Perr Schuurs (19). Maar je weet natuurlijk nooit wat de toekomst brengt. Toby en Jan zullen hier altijd welkom zijn.”

Champions League \\ Ajax \\ PAOK
 
 
 
Reacties.