Ex-spelers Antwerp over vorige Europese duels: "Wedstrijdpremies niet aan verbonden" en "Je voelde de spanning"

07 augustus 2019 12:42

Vanaf donderdag is Antwerp weer actief op het Europese toneel, zij het dan vanop de Heizel. In alle geval roept het herinneringen op. De vorige Europese campagne van Antwerp was deelname aan de... Intertotocup in '97. Gunter Ribus, Rudy Taeymans en William Verbeeck waren erbij.

"Binnen de club werd die Intertotocampagne eigenlijk niet beschouwd als Europees voetbal. Wedstrijdpremies waren er al helemaal niet aan verbonden", zegt Gunter Ribus in GvA. Naar het duel in Noord-Ierland was het toch toeleven met dichtgeknepen billen, omdat daar op dat moment een conflict woekerde. "Overal stonden in graffiti waarschuwingen op de muur. We grapten er wat over, maar je voelde de spanning in de lucht hangen."

Ook Rudy Taeymans herinnert zich hoe het er toen aan toe ging. "Bij aankomst op de luchthaven moest iedereen zijn voetbalzak uitladen. Zelfs het potje met de extra noppen werd helemaal gecontroleerd om te zien of er niets verdachts tussen zat. Het was de eerste keer dat ik zoiets meemaakte."

Weggespeeld in Auxerre

Het Noord-Ierse Ards werd wel verslagen, het Cypriotische Famagusta eveneens. "Vooral die confrontatie met Auxerre is mij bijgebleven", beweert William Verbeeck. "Het grote Auxerre van Guy Roux. Ik weet het, het was een flinke pandoering, we zijn daar echt weggespeeld. Het was toch gewoon een indrukwekkende ervaring."

Kevin Vanbuggenhout

Europa League \\ Antwerp \\ Viktoria Plzen
 
 
Reacties.