Larnaca: een ervaren, Spaans blok met de ex-aanvoerder van Real Sociedad en een paar oude bekenden

08 augustus 2019 13:20

Om half zes speelt AA Gent de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League op het veld van Larnaca. Een portret van de voorlaatste Gentse hindernis op weg naar de poulefase.

De Cyprioten wouden zo vroeg spelen omdat het dan nog een stuk warmer is.

Larnaca moest vorig jaar de Cypriotische titel aan APOEL laten. Zelf eindigde het met acht punten achterstand tweede. Omdat AEL Limassol de beker won, moest Larnaca al op 11 juli in de eerste voorronde van de Europa League aan de slag. Vervelend, want de Cypriotische competitie begint pas eind augustus.

Tegen het Moldavische FC Petrocu Sarata-Galbena won het twee keer met het kleinste verschil. In de tweede voorronde ging het een pak vlotter. Tegen het –nochtans veel bekendere- Levski Sofia wonnen de Cyprioten met 3-0 en 0-4. In de terugwedstrijd was een oude bekende de grote man.

Ivan Trickovski speelde in het verleden in België voor Club Brugge en Waasland-Beveren, maar slaagde er nooit in om echt indruk te maken. Club Brugge had hem in 2012 voor één miljoen euro gekocht, maar moest hem uiteindelijk gratis laten gaan.

Via Al-Nasr en Legia Warschau belandde hij in januari 2016 bij AEK Larnaca. Onder de Cypriotische zon verging het hem uitstekend: in 122 wedstrijden was hij goed voor 66 doelpunten en zestien assists.

Op het veld van Levski Sofia scoorde hij vorige week vier keer. Afgelopen seizoen werd hij met vijftien stuks ook topschutter van de Cypriotische competitie.

Een tweede niet zo ‘oude’ bekende is Ivan Fiolic. Die werd pas dinsdag door Racing Genk uitgeleend aan Larnaca. Hem verwachten we vooral volgende week in de terugwedstrijd.

Genk betaalde vorige zomer nog 2,5 miljoen euro om de aanvallende middenvelder weg te halen bij Dinamo Zagbreb. Fiolic kwam vorig jaar acht keer in actie voor de Limburgers. Een doelpunt maken of een assist geven zat er echter nog niet in.

En dan is er ook nog Florian Taulemesse. Die speelde van juli 2013 tot januari 2017 voor Eupen alvorens naar Cyprus te vertrekken.

De Fransman speelde 124 wedstrijden voor Eupen en scoorde daar 45 doelpunten. Dat gebeurde wel vooral in 1B.

Ervaring

De Cyprioten speelden de vorige voorrondewedstrijden nagenoeg met hetzelfde elftal. Vooral in de achterhoede en op het middenveld staan er een paar ervaren (Spaanse) rotten.

De 32-jarige doleman Tono speelde lang voor Real Sociedad, maar stond er vooral bij de B-ploeg onder de lat. De 33-jarige centrale verdediger Mikel Gonzalez speelde driehonderd keer voor het A-elftal van Real Sociedad.

Die andere centrale verdediger is Daniel Mojsov. Die speelde in 2015 nog zestien keer voor Lierse.

Ook de centrale middenvelders zijn niet te onderschatten.  Nacho Cases speelde 183 wedstrijden voor Sporting Gijon in Spaanse eerste en tweede klasse, Lluis Sastre speelde  171 keer voor SD Huesca.

In de vier vorige voorrondewedstrijden incasseerde Larnaca niet één goal. De samenvatting van dit team lijkt dus: een ervaren Spaans blok met Trickovski voorin.

Johan Walckiers

Europa League \\ KAA Gent \\ AEK Larnaca
 
 
Reacties.