Plzen: het Genkse gevaar tussen het onbekende in het 'Koning Bosuilstadion'

08 augustus 2019 16:10

Om 19u30 ontvangt Antwerp het Tsjechische Plzen in de derde voorronde van de Europa League. De wedstrijd gaat door in het 'Koning Bosuilstadion' op de Heizel.

Als er bij AEK Larnaca –de Europese tegenstander van AA Gent- nog een paar spelers met een Belgisch verleden rondlopen, is dat bij Plzen minder het geval. In de A-kern van 27 zitten 19 Tsjechen en acht buitenlanders. Eén daarvan heeft een Belgisch verleden, één een Belgische toekomst.

Racing Genk heeft Patrik Hrosovsky namelijk al gekocht van Plzen, maar mag de voorrondewedstrijden nog meespelen met de Tsjechen. De Limburgers betaalden zo'n zes miljoen euro om hem in te lijven. 

De Slovaak is een centrale middenvelder met vrij veel offensieve én defensieve kwaliteiten. Een nummer acht, zeg maar. Vorig seizoen was hij goed voor zes doelpunten en evenveel assists in 43 wedstrijden. Hij droeg geregeld de aanvoerdersband en doet dat in principe ook vanavond.

Jakub Brabec was dan weer eigendom van Racing Genk. De Limburgers kochten hem in de zomer van 2016 voor 2,5 miljoen van Sparta Praag. Hij speelde in totaal 52 wedstrijden voor Racing Genk, maar werd nadien uitgeleend aan het Turkse Caykur Rizespor en aan Plzen. Deze zomer haalden de Tsjechen hem definitief binnen.  

Verder is Michael Krmencik de gevaarlijkste man bij Plzen. De spits van 1m91 scoorde vorig seizoen negen keer in zestien wedstrijden en zit ook dit seizoen opnieuw aan twee stuks in zes wedstrijden. 

Plzen is met tien op twaalf sterk aan de competitie begonnen. In de tweede voorronde van de Champions League hield het thuis Olympiakos op 0-0, maar in Griekenland kregen ze 4-0 om de oren. De Braziliaanse middenvelder Guilherme scoorde toen twee keer op een corner. De Antwerpse luchtmacht weet waar de mogelijkheden liggen.

Als Mbokani en co dezelfde prestatie als zondag tegen Waasland-Beveren op de –andere- mat kunnen leggen, moet Antwerp in staat zijn een goede uitgangspositie af te dwingen.

Johan Walckiers

Europa League \\ Antwerp \\ Viktoria Plzen
 
 
Reacties.