Recordtransfer wil via AA Gent en de Europa League naar de Premier League: "Ik ben een laatbloeier"

08 augustus 2019 07:28

AA Gent haalde deze zomer Michael Ngadeu weg bij Slavia Praag. De Buffalo's legden daarvoor 4,5 miljoen euro op tafel. Een clubrecord.

Bij de 6-3 overwinning in eigen huis tegen Viitorul was de Kameroener er nog niet bij. In de volgende drie wedstrijden wél. Gent incasseerde telkens maar één doelpunt en Ngadeu scoorde zelf al twee keer. Het is duidelijk dat hij extreem kopbalsterk is.

Ngadeu heeft geen typische voetbalcarrière achter de rug. In een gesprek met Het Nieuwsblad vertelde hij dat hij op zijn negentiende in Dortmund arriveerde omdat hij burgerlijk ingenieur wou worden. Hij voetbalde er voor een plaatselijke club in de Duitse negende klasse en was al bijna 24 toen hij op het hoogste niveau in Roemenië ging spelen.

Maar via Botosani en Slavia Praag is hij nu op zijn 28e goed op weg om de groepsfase van de Europa League te bereiken. Daar stopt zijn droom echter niet. “Ik ben een laatbloeier. Ik droom er nog steeds van om ooit in de Premier League te voetballen.”

Een sterke prestatie op het veld van Larnaca vanavond zou alvast een goede volgende stap in de richting van die droom zijn voor de verdediger. AA Gent speelt om 17u30 in Cyprus de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League. 

Johan Walckiers

Europa League \\ KAA Gent \\ Slavia Praag \\ AEK Larnaca
 
 
Reacties.