Een soap in vijf afleveringen, inclusief seizoensfinale: zó dwongen Lukaku en zijn zaakwaarnemer de transfer naar Inter af


Foto: © photonews 08 augustus 2019 21:38

Romelu Lukaku gaat voor Internazionale FC voetballen. De soap eindigt met de droomtransfer voor de Rode Duivel. Eentje die hij uiteindelijk zelf heeft afgedwongen.

Een soapserie met climax. De transfer van Romelu Lukaku is op geen andere manier te omschrijven. Al heeft de aanvaller wel zelfs voor de finale gezorgd. 

S01E01: de lofzang uit Italië 

Na de komst van Ole Gunnar Solksjaer was het al duidelijk: Lukaku was niet langer zeker van zijn basisplaats bij Manchester United.

Tussendoor schreef Antonio Conte enkele liefdesbrieven aan het adres van Big Rom. De nieuwbakken coach van Inter wou zijn droomspits geen tweede keer mislopen. 

S01E02: veel blabla...

Ook Big Rom liet op Old Trafford duidelijk verstaan dat hij naar de Laars zou verkassen. United ging hem niet tegenhouden. Tenminste: als de juiste prijs - laat het ons op 80 miljoen euro houden - op tafel kwam.

En dat bleek het probleem. De boekhouding van Inter kon zo’n bedrag niet aan. Vooral de regels van de Financial Fair Play waren een doorn in het oog van de Nerazzurri.

S01E03: ... maar geen boemboem

Telefoontjes en telegrammen vlogen over en terug, maar zonder resultaat. Lukaku kreeg het zelf op de heupen. Trainen of spelen deed hij niet, de speelvogel was verdwenen.

Ook United was het beu. Inter bleef aanmodderen zonder resultaat. En tijdens een onderlinge oefenmatch liep Lukaku met een shirt van de Italiaanse topclub onder de arm. Het zal op dat moment niet geholpen hebben.

SO1E04: Enter Juventus

En daar was plots Juventus. De Oude Dame rook haar kans om enerzijds de boekhouding op te schonen - de verkoop van Paulo Dybala dit jaar inschrijven, de koop van Lukaku pas volgend jaar - én om rivaal Inter een hak te zetten. 

Lukaku en Juventus kwamen tot een persoonlijk akkoord, maar Dybala stak stokken in de wielen. De Argentijn had buitensporige looneisen en Manchester United liet de piste varen. Lukaku moest tenslotte niet weg.

S01E05: Grande finale!

Dat was echter zonder Big Rom gerekend. Of zou het zaakwaarnemer Federico Pastorelli die met het gewiekste plan kwam om bij RSC Anderlecht te gaan meetrainen?

Of was het Lukaku zelf die met het idee kwam om zijn sprintstatistieken - de op één na beste in het Theatre of Dreams - online te gooien? Solksjaer kon er alvast niet mee lachen. Onze landgenoot was niet langer welkom in de A-kern.

United besefte dat een nukkige spits miljoenen zou kosten. Plots kon Inter enkele extra miljoenen vrijmaken en hops.. de transfer is rond. Het kan verkeren op de laatste dagen van de (Engelse) transfermarkt.

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Serie A \\ Anderlecht \\ Manchester United \\ Inter Milaan \\ Juventus
 
 
 
Reacties.