Abrahams toont Westerlo de weg, ook verdediging zorgt mee voor maximum van de punten

09 augustus 2019 22:23

Niet toevallig was het één van de meer technisch begaafde voetballers uit 1B die de eerste match van de tweede speeldag besliste. Zo mag Westerlo pronken met een 6 op 6. Ook OHL had zo'n bilan voor ogen. Het geraakte echter niet aan kansen. De thuisverdediging deed dus zeker een duit in het zakje.

Goede wil was er voldoende aanwezig bij beide teams om er het beste van te maken. Wel was het zo dat de twee verdedigingen lange tijd baas waren. Westerlo zag vooral mogelijkheden op rechts en dreigde het meest, met de technisch vaardige Abrahams vaak aan de basis.

Zo'n moment was er na een kleine 25 minuten. Na een versnelling en steekpass van Abrahams stevende Petrov op doel af. De Servische spits dacht overhoeks te scoren, Henkinet tikte echter in hoekschop. Vier minuten voor rusten kwam OHL nog eens goed weg, bij een indraaiende voorzet van Brüls. Het was niet duidelijk of een andere speler het leer nog raakte, in elk geval ging de bal maar net voorlangs.

Petrov alerter dan Leuvense defensie

In de beginfase van de tweede helft ging de bal beter rond bij OHL, zonder dat dit iets opleverde. Integendeel: de Leuvense defensie liet zich de kaas van het brood eten door Petrov. Op zijn aangeven kon Abrahams de 1-0 inschieten. In het vervolg van de match was de 2-0 veel dichter bij dan de 1-1.

De offensieve spelers van Westerlo vonden mekaar steeds beter. Petrov en Abrahams speelden zich nog eens in de kijker, alleen waren de rollen man van de laatste pass en afwerker deze keer anders verdeeld. Abrahams bereikte de vrijstaande Petrov aan de tweede paal. Die kon niet genoeg kracht zetten achter zijn kopbal. Henkinet pakte klemvast.

Henkinet verijdelt ruimere score

Van Eenoo kwam in de slotfase ook nog met een ferme inspannig op de proppen. De middenvelder vond eveneens Henkinet op zijn weg. Zo werd de spanning behouden en bleef het allemaal speelbaar, maar OHL vond ook in de slotfase geen gaatje in de Westelse afweer.

1e klasse B \\ Westerlo \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.