Antwerp-fans bouwden een gigantisch feest op de Heizel: "Meer sfeer dan bij normale thuismatchen"

09 augustus 2019 17:07

Zou het donderdagavond 8 augustus rustiger dan normaal zijn geweest in Antwerpen? Het zou zo maar eens kunnen, want de fans van RAFC maakten een halve volksverhuizing mee. Om aan de Europese voorschriften te voldoen, werkten ze hun thuismatch tegen Viktoria Plzen af in Brussel.

En dat zal het Koning Boudewijnstadion geweten hebben! Een van de duizenden Antwerp-fans in de Belgische hoofdstad was Bart De Vré, auteur bij 'Antwerp Fans' en beheerder van het Youtube-kanaal 'Sfeer Royal Antwerp Football Club'. "Het was werkelijk fantastisch", legde hij uit.

"Veel mensen stonden sceptisch tegenover de 'verplaatsing' naar de Heizel. Er werd gevreesd voor de sfeer door de atletiekpiste en door het feit dat er maar twee tribunes waren, maar niets was minder waar. In Tribune 3 (het sfeervak, maar eigenlijk was er overal sfeer, nvdr.) werd er 90 minuten lang gezongen en gesprongen, iedereen stond recht", getuigde De Vré.

Zijn filmpje geeft de sfeer mooi weer, al was het in het stadion zelf nog indrukwekkender. "Ik ben er nog moe van", zei hij vrijdag omstreeks 15u. "De sfeer was beter dan bij de normale thuismatchen op de Bosuil. Meer dan vorige week tegen Waasland-Beveren. Alleen tegen bijvoorbeeld Standard of Club Brugge gaat het er nog heviger aan toe."

25.000 fans voor topaffiche

In Brussel waren er zelfs meer fans dan op de Bosuil. "Ik schrok ervan hoeveel volk er was. Ook heel veel kinderen. Deze matchen zijn alleszins een goede zaak om de 'fanbase' uit te breiden."

De Vré droomde zelfs al van een topaffiche in de poulefase. "Áls we zouden doorstoten en we treffen een grote naam, dan durf ik zelfs te hopen op 25.000 aanwezigen", aldus De Vré, die zijn favoriete ploeg volgende donderdag zal gaan aanmoedigen in Tsjechië.

Hannes Van Gael

Europa League \\ Antwerp \\ Viktoria Plzen
 
 
Reacties.