Vanheusden werkt aan terugkeer, zelfs Maesschalck onder de indruk: "De mensen kunnen zich dat niet inbeelden wat hij nu doet"


Foto: © photonews 09 augustus 2019 08:12

Als u eens een 19-jarige wil zien met een werkethiek waar niks op aan te merken is, moet u eens het Instagram-account van Zinho Vanheusden volgen. De verdediger van Standard werkt aan de weg terug na zijn tweede zware knieblessure. "Met Zinho werken is een plezier", zegt Lieven Maesschalck.

Vanheusden moest geopereerd worden aan dezelfde knie die hem al eens een dik half jaar aan de kant hield. Nu wordt zijn revalidatie op vier tot vijf maanden geschat. "De grote kracht van Zinho is zijn mentale kracht", aldus Maesschalck, de bekendste fysietherapeut van het land, in La Dernière Heure.

"De blessure heeft geen belang, vanaf de eerste dag heeft hij het volle vertrouwen dat hij 100 procent fit gaat terugkomen. En hij zal alles doen om dat te realiseren."

Maesschalck bracht hem ook de eerste keer al terug. "Het was met trots dat we hem daarna zagen spelen op dat niveau bij Standard. Deze keer was hij ook zwaar teleurgesteld na zijn blessure, maar dat heeft niet lang geduurd."

"Hij werkt vier of vijf uur per dag bij ons, vijf keer per week. En dat bovenop zijn werk bij Standard. Het is een werker. De mensen kunnen zich niet inbeelden wat dat is. Wat goed is bij Zinho is dat hij nooit aan zichzelf twijfelt."

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
 
Reacties.