Sterling en City halen meteen het telraam boven tegen West Ham, De Bruyne opent zijn rekening

10 augustus 2019 15:37

Manchester City heeft zaterdagnamiddag eenvoudig gewonnen van West Ham. Kevin De Bruyne en co wonnen met 0-5.

Pep Guardiola zette Rodri meteen in de basis. De Spaanse middenvelder kwam deze zomer voor zeventig miljoen euro over van Atlético Madrid. Ook De Bruyne startte. Sergio Agüero begon op de bank.

Gabriel Jesus bracht de bezoekers halverwege de eerste helft op voorsprong. City monopoliseerde het balbezit, maar creëerde verder niet héél veel mogelijkheden.

Vroeg in de tweede helft verdubbelde Raheem Sterling de score na een knap passje van De Bruyne. Assist nummer één van het nieuwe  seizoen voor de Rode Duivel.

West Ham creëerde amper kansen en het was duidelijk dat de drie punten voor de bezoekers waren. De enige vraag was met hoeveel doelpunten verschil de Citizens het zouden halen.

Dat werden er uiteindelijk vijf. Sterling scoorde nog twee keer en tussendoor had ook de ingevallen Agüero gescoord van op de stip. Hij had daarvoor wel twee pogingen nodig.

Missie geslaagd voor City. Volgende week zaterdag ontvangen ze Tottenham. Dat wordt ongetwijfeld andere koek.