Clash onderin: Cercle en Kortrijk gaan op zoek naar eerste overwinning

10 augustus 2019 11:00

Cercle Brugge gaat in haar tweede thuismatch van het seizoen op zoek naar de eerste punten. Kortrijk pakte al een punt tegen Charleroi, maar wacht ook nog op een eerste zege.

De puntenoogst van Cercle Brugge is nul na nederlagen tegen Standard (0-2) en KV Oostende (3-1). Tegen de Rouches viel de beslissing pas in het slot en tegen de Kustboys viel de Vereninging na 54 minuten en bij 2-1 met tien man. Niet onverdienstelijk, maar wat koop je ermee?

De Kerels pakten vorige week hun eerste punt tegen Charleroi (1-1) na een 2-1 nederlaag tegen landskampioen KRC Genk op de openingsspeeldag. Ook al zijn we straks nog maar drie speeldagen ver, in de onderste regionen is het nooit aangenaam vertoeven. Een zege is dus meer dan welkom voor Yves Vanderhaeghe en zijn manschappen.

Fabien Mercadal kan nog geen beroep doen op nieuwkomer Balikwisha koos voor de volgende spelers:

Hubert, Goblet, Badiashile - Serrano, Ueda, Dabila, Fiore, Biancone - Deuro, Peeters, Bongiovanni, Omolo, Kouamé, Hoggas, Omeonga - Hazard, Saadi, Kanté, Deman

Bij KVK is het dus opletten geblazen voor ex-speler Saadi, die aan een competitiedoelpunt zit. Kortrijk, zonder Lepoint en Rolland bekampt Cercle met de volgende namen:

Bruzzese, Golubovic, Hines-Ike, Kagelmacher, Azouni, Rougeaux, Mboyo, Ajagun, Kage, De Smet, Van Der Bruggen, Deman, Mujakic, Ivanof, De Sart, Batsula, D'Haene, Ezekiel, Ocansey en Vladimir Kovacevic

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.