Duchâtelet blijft overtuigd: "Er zijn toen heel veel rare dingen gebeurd in Play-Off 1" en "Natuurlijk werden er matchen vervalst"

11 augustus 2019 14:15

Roland Duchâtelet blijft een omstreden figuur in het Belgische voetbal. De zakenman werd destijds weggehoond bij Standard na mindere sportieve prestaties. Ook bij Charlton was de 72-jarige ondernemer allerminst geliefd.

De 72-jarige ondernemer speelt ondertussen geen prominente rol meer in het Belgisch voetbal, maar één zaak kan hij maar niet loslaten. Duchâtelet blijft ervan overtuigd dat er in zijn periode bij Standard aan wedstrijdvervalsing werd gedaan in Play-Off 1. 

“Na het seizoen 2013–2014 heb ik gezegd hier is matchfixing aan de hand. Ik heb toen klacht ingediend bij de bevoegde instanties”, vertelt Duchâtelet in een interview aan Eleven Sports. “Dat was bij de Play-Offs van dat jaar. Toen Standard heel veel punten voorsprong had bij het begin van de Play-Offs."

Geen blad voor de mond

"Er zijn toen heel veel rare dingen gebeurd in de Play-Offs. Alle informatie daarover is doorgegeven aan de bevoegde instanties. Tot nu toe is daar nog niks van gekomen. Uiteraard ben ik zeker dat daar veel is gebeurd in de zin van matchfixing."

Er zijn daar matchen vervalst. Ja, er werden mensen benaderd. Maar daar ga ik in het publiek niet over verder." Duchâtelet noemt geen namen in een interview, maar insinueerde eerder al dat Anderlecht de titel gekocht heeft in 2014. 

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Standard \\ Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.