Vertonghen gepasseerd, Pochettino legt uit

11 augustus 2019 09:18

Zaterdagmiddag stonden Davinson Sanchez en Toby Alderweireld centraal in de verdediging bij Tottenham. Geen spoor van Jan Vertonghen op het wedstrijdbad, zelfs niet op de bank. Hij moest vanop de tribune toekijken.

De Belgische recordinternational speelklaar en zat tot ieders grote verbazing op de tribune. De trainer van Tottenham, Mauricio Pochettino, werd dan ook druk bevraagd over de afwezigheid van Jan Vertonghen.

Ik stel de spelers op die volgens mij verdienen om te spelen

"Iedereen was fit, dus is het als coach niet gemakkelijk om je basiself te vormen", legde de Argentijn na de match uit bij de BBC. "Het is intussen mijn zesde seizoen bij de club en iedereen kent me stilaan. Ik stel de spelers op die volgens mij verdienen om te spelen."

"Er is geen issue. Ik heb alleen maar besloten om met Alderweireld en Sanchez te spelen", ging hij verder. Op de bank waren Aurier en Dier de defensieve wisselmogelijkheden. "We beschikken over meer dan 25 spelers en iedereen moet begrijpen dat we op elke posities genoeg goede jongens hebben", besloot Pochettino.

Redactie

Premier League \\ Tottenham \\ Aston Villa
 
 
Reacties.