Analist en 1B-kenner Jos Willems vol lof over Percy Tau en voorspelt: "Ik denk dat Club Brugge er los gaat overlopen"


Foto: © photonews 12 augustus 2019 14:30

Percy Tau is zich in sneltempo aan het opwerpen als dé publiekslieveling bij Club Brugge. De fans volgen de schare Zuid-Afrikaanse supporters die hun Facebook-pagina's overspoelen. What's not to like? Volgens Jos Willems is hij een belangrijk puzzelstuk in de raid van Club Brugge richting titel.

Dat dansje na elke goal - hij mocht het al drie keer opvoeren - is gewoon hilarisch. De supporters van Club smullen ervan. Maar vooral: Tau is een wapen waar elke tegenstander het van in zijn broek gaat doen. Zaterdag zat heel de perstribune zich met open mond te vergapen aan de manier waarop hij inviel in Oostende.

Schrijvers heeft zijn kwaliteiten, maar die liggen vooral centraal. Op de flank richt Tau een ravage aan, vraag het maar aan Ari Skulason, die tot zijn invalbeurt amper problemen kende. "Ik vond die bij Union al geweldig", knikt Jos Willems, die vorig seizoen heel wat matchen van Tau zag. "Snel en een vrolijk voetballend manneke. Ik bedoel daarmee dat je aan zijn manier van spelen ziet hoe graag die voetbalt."

Voor mij is Club nu wat Anderlecht vroeger was

Club Brugge deed een heel zware inspanning om hem van Brighton te huren. Zonder aankoopoptie dan nog wel, wat niet van hun gewoonte is. "Het verraste me dat Club hem ging halen, dat wel. Het toont dat ze hun ogen niet in hun zakken hadden. Gewoonlijk gaat een topclub geen 1B-speler halen. Maar dat hij de kwaliteiten had, wist ik wel", aldus Willems. "Hij was te goed voor 1B."

Met Tau, Deli en Okereke heeft blauw-zwart al drie schoten in de roos voorlopig. "En ik ben vooral blij dat ze Hans Vanaken kunnen houden hebben. Ik ga een misschien rare voorspelling doen, maar ik denk dat Club er los gaat overlopen. Ze spendeerden het vele geld dat ze kregen aan kwaliteitsvolle vervangers. Voor mij is Club op dit moment wat Anderlecht vroeger was. Maar die komen ook wel terug."

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Club Brugge \\ Dinamo Kiev
 
 
 
Reacties.