Ex-Anderlecht en -KVO-speler Bossaerts gaat contract ontbinden: Nederlanders willen van contract af


Foto: © photonews 12 augustus 2019 15:32

NEC Nijmegen gaat het contract met de Belgische verdediger Mathias Bossaerts verbreken. De Nederlandse tweedeklasser liet dat zelf weten. De ex-speler van Anderlecht, Manchester City en KV Oostende wordt zo weer een vrije speler.

"In de gesprekken die wij als staf en clubleiding vorige week hebben gevoerd met Mathias hebben wij onvoldoende basis kunnen vinden voor een verdere gezamenlijke toekomst bij N.E.C", klinkt het bij de Nijmegense club. Maar het zou om een iets genuanceerdere situatie gaan.

Aangezien hij vorig seizoen alles speelde, is het toch vreemd dat NEC nu opeens per se van Bossaerts af wil. Hij was trouwens zelf al een paar keer naar de directie gestapt omdat hij een transfer wou en er een aantal eersteklassers interesse toonden. 

Zware contracten

Twee ploegen tonen inderdaad concrete belangstelling, maar willen niet betalen wat NEC vraagt. Daartegenover staat dat Bossaerts een zwaar contract heeft bij de tweedeklasser en ze daar ook graag vanaf willen. Net zoals Joey van den Berg trouwens, die ze vorig seizoen bij Reading weghaalden.

Vorige week zaten beide partijen samen en zijn er afspraken gemaakt over de ontbinding van zijn contract. Maar het is niet zo dat hij opeens opzijgeschoven wordt wegens 'niet goed genoeg'. NEC wou graag door met hem, maar de club heeft niet de financiën om die - naar hun normen - zware contracten te blijven betalen.

NEC
 
 
 
Reacties.