Kassa, kassa: hoe Club Brugge aan vier transfers meer dan 50 miljoen euro winst deed!

13 augustus 2019 08:00

Club Brugge deed de kassa al meermaals rinkelen deze zomer. En dat met transfers waaraan ze zelf niet al te veel moesten betalen. Succesverhaal na succesverhaal, of gewoon slim gekocht?

Lior Refaelov en Benoit Poulain vertrokken dan wel transfervrij en er zijn er enkelen op uitleenbeurt verkast, maar aan de vier grote andere uitgaande transfers heeft Club Brugge in totaal meer dan 50 miljoen euro winst gemaakt.

Alle vier de verhalen waren dan ook echte voltreffers te noemen, met dank aan een slim en divers aankoopbeleid bij blauw-zwart. 

Wesley Moraes

Een jonge centrumspits van net 19 jaar voor een miljoen euro gaan oppikken bij AS Trencin? Het lijkt een gok die kan tegenvallen en kan meevallen, maar er was zeker over nagedacht bij de aankoop van de Braziliaanse Wesley Moraes. Ondertussen vertrok hij naar Aston Villa voor 25 miljoen euro.

Stefano Denswil

Denswil stond te boek als een groot talent bij Ajax, maar kon enigszins onder zijn marktwaarde worden gekocht in 2015. Bij blauw-zwart kwam hij pas helemaal boven water, waardoor hij voor vijf keer zijn inkoopprijs kon worden verkocht, maar de Nederlander ontving bij Club wel drie miljoen euro aan tekengeld.

Arnaut Danjuma

Op een jaar tijd meer dan vijf keer de inkoopprijs terugkrijgen? Dat is het verhaal Danjuma. Zowel in competitie als in de Champions League verbaasde hij met mooie goals en acties, de rest is geschiedenis. 

Marvelous Nakamba

En dan is er nog het verhaal van Nakamba, die zelfs geen basisspeler meer was bij Club Brugge. Toch vingen ze ook voor hem nog een aardige som, nadat hij bij Vitesse werd weggeplukt in 2017.

Premier League \\ Champions League \\ Club Brugge \\ Aston Villa \\ Dinamo Kiev \\ Bournemouth
 
 
 
Reacties.