Brys verraste (met succes) Standard met wissel vóór de aftrap, maar mag dat wel?

13 augustus 2019 11:06

Er ontstond even verwarring op Stayen toen niet nummer 9, Yuma Suzuki, maar wel het nummer 70, Hamza Massoudi, op het veld stond. Het wedstrijdblad gaf nochtans iets anders aan.

"Een surprise van de chef", zei Wolke Janssens na de wedstrijd over de ingreep van Marc Brys. En het heeft gewerkt ook, want 'invaller' Massoudi scoorde de 0-2 en Sint-Truiden pakte zondag zijn eerste punten van het seizoen.

Maar mag dat wel? Zo vlak voor de match een speler opstellen die niet in de officiële basiself stond. Volgens Romain Proesmans, de ploegafgevaardigde van de Kanaries, wel. "Je kan zelfs heel je ploeg nog wijzigen", zei hij bij Het Belang van Limburg. "De vierde official krijgt die late wissel te horen en hij moet dat doorgeven aan de ref. Dat kan nog tot één seconde voor de aftrap."

Proesmans heeft gelijk. Bij ziekte of blessure - wat overigens niet te controleren valt - mag de basiself worden aangepast. Het moet wel gebeuren nadat de scheids zijn kleedkamer heeft verlaten en voor dat het eerste fluitsignaal weerklinkt. De ref moet die info dan ook wel meegeven aan de aanvoerder van de tegenpartij.

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.