Oekraïense journalist is zeker: "Als Club één keer scoort, is het gedaan. Dynamo heeft problemen"


Foto: © photonews 13 augustus 2019 13:46

Club Brugge start vanavond met een kleine marge tegen Dynamo Kiev. Maar die 'nul' uit de heenmatch is wel enorm belangrijk. Volgens de lokale journalist, Kirill Kryzhanovsky, heeft Dynamo immers grote offensieve zorgen. "Als Club één keer scoort, is het 'licht uit'", meent hij.

Kiev is zoekende naar de goeie vorm. Afgelopen weekend werd er met 1-2 verloren van Shakhtar Donetsk. "Ze hebben een serieus probleem met de kwaliteit van hun opbouw, met de controle van de wedstrijd", aldus Kryzhanovsky. "Ze creëren amper kansen. Tegen Shakhtar was het echt slecht. Als Brugge één keer scoort en Dynamo moet er drie maken, is het gewoon gedaan."

De strijd zal op het middenveld uitgevochten worden, maar net in die zone maakte blauw-zwart vorige week indruk op de Oekraïners. "Rits, Vormer en Vanaken ja...", kan Kryzhanovsky de namen meteen laten vallen. "Die hebben ook bij de club indruk gemaakt. Ze hebben grote klasse in het midden."

"En ikzelf was ook onder de indruk van Mata. Die jongen speelt rechtsback, maar gaat elke keer zijn lijn af. Het offensieve werk dat die deed... Indrukwekkend ja!"

Sleutelspeler helemaal uit vorm

Club heeft misschien wel een probleem aan de andere kant. Sowieso staat er een halffitte Sobol of een Cools tegen zijn voet. "De beste spelers van Dynamo lopen op de vleugel, dat is dus misschien wel een kans voor hen. Als Cools speelt, kunnen ze daar wel gebruik van maken en daar doorduwen."

De sterspeler van Dynamo, Viktor Tsygankov, is wel volledig uit vorm. "Hij speelde een afschuwelijke match tegen Shakthar. Nul schoten op doel, nul sleutelpasses, 40 procent slechte passes, 9 ballen verloren, nul succesvolle dribbels... Dat is het grote aanvallende probleem. De nieuwe man, Gerson, kan misschien wel iets doen."

Champions League \\ Club Brugge \\ Dinamo Kiev
 
 
 
Reacties.