Na Kaya bij Mechelen gebeurt hetzelfde nu met Abrahams: "Misschien wel slim gezien van Bob Peeters"

14 augustus 2019 18:46

Naast de twee clean sheets ligt het vooral aan Kurt Abrahams dat Westerlo de competitie inzette met een 6 op 6. De Zuid-Afrikaan was al tweemaal trefzeker en bevindt zich ook vaker in een positie om zijn ploegmaats in stelling te brengen. In tegenstelling tot vorig seizoen vertrekt hij vanop rechts.

Zijn ploegmaat Christian Brüls erkent dat Abrahams van goudwaarde is voor Westerlo. "Je hebt zo iemand nodig die de ploeg met zich meetrekt. Hij heeft zijn kwaliteiten. Zo iemand is belangrijk voor de ploeg en kan de juiste beslissingen nemen. Hij is iemand die die goede pass kan geven."

Dat kan hij wel enkel doen als hij niet te veel energie moet spenderen aan het gewoel van de duels. Onur Kaya zat vorig seizoen bij KV Mechelen met hetzelfde probleem. De Belg van Turkse origine zat al te vaak vast in het centrum. Tot Wouter Vrancken hem in een vrije rol vanop de rechterkant liet opereren. Hetzelfde gebeurt nu met Abrahams. Alleen schakelde KVM ook om naar een 4-4-2, Westerlo speelt nog 4-3-3.

Meer ruimte

Brüls heeft de wijziging van positie bij Abrahams uiteraard ook opgemerkt. "Vroeger stond hij veel meer centraal. Ik weet niet of het al vaststaat of hij nu rechts, links of centraal gaat blijven staan. Het is misschien wel slim gezien van Bob Peeters om te weten welke kwaliteiten hij heeft en hem in een zone te zetten waar hij meer ruimte heeft."

Vaker goede keuze maken

Het brengt in elk geval zeker pluspunten met zich mee. "Het is helemaal anders dan dat hij centraal speelt. Nu kan hij mogelijk meer de goede keuze maken."

1e klasse B \\ Westerlo
 
 
 
Reacties.