Goots schat de kansen van Antwerp voor kwalificatie in Europa hoog in

14 augustus 2019 08:47

Antwerp verdedigt donderdag tegen Viktoria Plzen een 1-0 voorsprong uit de heenmatch.Volgens Patrick Goots zal de Great Old zich in Tsjechië plaatsen voor de vierde en laatste voorronde van de Europa League.

Vorige donderdag pakte Antwerp zijn eerste clean sheet van het seizoen, maar liet het na om meer dan een keer te scoren tegen Viktoria Plzen, de tegenstander in de derde voorronde van de Europa League. "Ik geef ze 65% kans om door te stoten", aldus Patrick Goots in Het Nieuwsblad over zijn ex-club.

Ze moeten meer op doel durven schieten.

"Plzen heeft Antwerp op 90 minuten nooit echt onder druk kunnen zetten, waardoor Bolat ook geen enkele keer echt in actie moest komen. Ik denk dat ze in Tsjechië nog eens zullen scoren en dan zie ik Plzen er geen drie meer maken", staafde het clubicoon van RAFC zijn redenering.

Goots vindt het overigens knap dat 'zijn' ploeg het zo aardig doet tegen een club die zich in de laatste vijf jaar drie keer tot Tsjechisch landskampioen kroonde. Hij ziet nog wel een werkpunt. "Rond de grote rechthoek moeten ze meer op doel durven schieten", luidde het devies.

Hannes Van Gael

Europa League \\ Antwerp \\ Viktoria Plzen
 
 
Reacties.