Vrouwelijke ref is klaar voor Europese Supercup:"Ik ben niet bang!"


Foto: © photonews 14 augustus 2019 14:45

Vanavond staat de Europese Supercup op het programma: de kraker tussen Liverpool en Chelsea. Toch gaat de meeste aandacht deze keer niet uit naar de sterspelers, maar wel naar de ref. De wedstrijd staat namelijk onder leiding van Stephanie Frappart, een Française.

Frappart leeft kalm toe naar deze speciale wedstrijd: "We moeten tonen dat we op fysiek, technisch en tactisch vlak hetzelfde brengen als mannen. Ik ben er dan ook niet bang voor. Voetbal blijft voetbal, dus ik zal hetzelfde doen als bij een vrouwenmatch."

De twee coaches zijn alvast tevreden over de aanduiding van een vrouwelijke ref: "Eindelijk, dat werd tijd", reageerde Klopp op de persconferentie. "Het is een slimme beslissing om vrouwen een heel belangrijke match te laten fluiten." Toch kon Klopp het niet laten om met een kwinkslag af te sluiten: "Ik zal mij zo goed mogelijk gedragen, want anders zal mijn moeder kwaad zijn."

Ook Chelsea-coach Frank Lampard heeft alle vertrouwen in Frappart:"Dit is historisch en een stap in de goede richting. Er is nog een lange weg te gaan, maar dit is al een enorm belangrijk moment."

Premier League \\ Liverpool FC \\ Chelsea
 
 
 
Reacties.