De (vele) troeven van Antwerp in het Defour-dossier: Turf Moor, de woestijn of de Bosuil?

15 augustus 2019 14:07

Antwerp onderhandelt met Steven Defour over een nieuwe terugkeer naar België. Als het lukt, voegt het nog wat extra cachet toe aan de reeds opmerkelijke zomermercato van de Belgische clubs. Al heeft Defour nog andere - misschien financieel aantrekkelijkere - opties, Antwerp heeft andere troeven.

Het is nog een grote 'als' hoor bij Steven Defour. De 31-jarige middenvelder weet dat hij het niveau van de Premier League aankan als hij volledig fit is. Maar dat is net het probleem: zijn lichaam is na 14 jaar op het hoogste niveau al wat getormenteerd. Een paar grote blessures en telkens ook één van de meest geviseerde spelers op het veld gedurende die periode maken dat zijn benen al heel wat te verduren kregen.

Defour had ander plan

Defour weet dat hij nog een paar jaar in zijn lijf zitten heeft, maar zijn plan was eigenlijk om een mooie, zonnige transfer te versieren (lees de woestijn). Maar wat doe je als Luciano D'Onofrio, de man die je carrière bepaald heeft, roept? Zijn transfers naar Porto en Anderlecht kwamen er ook al dankzij de nu sterke man van Antwerp.

D'Onofrio weet dat hij leiderscapaciteiten en kwaliteit binnenhaalt als hij Defour kan overtuigen. En hij weet dat hij een streepje voor heeft op alle andere kandidaten omwille van hun gezamelijk verleden. Net als bij al zijn voormalige Standard-poulains ging een telefoontje nooit onbeantwoord voorbij. D'Onofrio heeft zijn netwerk niet uitgebouwd op loze praatjes, hij stond er altijd met raad en daad.

Oude connecties

Trainer Laszlo Bölöni weet ook wat voor vlees hij in de kuip heeft. Als kapitein werd Defour kampioen onder Bölöni. De Roemeen wil iemand om naast Haroun te zetten en D'Onofrio denkt dat de ex-Rode Duivel wel eens heel complementair zal zijn.

Antwerp heeft een project om zich definitief bij de G5 te gaan nestelen. Eigenaar Paul Gheysens is een man voor wie het allemaal nog wat sneller mag gaan en hij heeft daar ook wel het geld voor over. Een prestigetransfer als die van Defour past dan ook helemaal in zijn kraam. Maar zoals we het artikel begonnen zijn: er moet nog wel wat water naar zee vloeien voor het er echt van komt.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Antwerp \\ Burnley
 
 
Reacties.