Is het grootste werk inderdaad al gedaan voor Club Brugge? "Normaal gezien wel, dit zou toch niet meer mogen fout lopen"


Foto: © photonews 15 augustus 2019 17:07

"Dit mag niet meer verkeerd aflopen!" Het is de mening van velen voor de matchen van Club Brugge tegen LASK Linz. De Oostenrijkse stuntploeg heeft echter al het ongelijk van velen bewezen. Dus zal ook blauw-zwart op zijn hoede moeten zijn.

LANSK is een ploeg zonder enige vedette. De grootste naam is James Holland, Australisch international en aanjager op het middenveld. Voor de rest moet de ploeg het van het collectief hebben. LANSK verraste de traditionele grote Weense ploegen en Sturm Graz door de tweede plaats te pakken achter het ongenaakbare Red Bull Salzburg.

Die laatsten hebben echter een hegemonie in het Oostenrijkse voetbal. Sinds 2014 werden ze telkens met een straat voorsprong kampioen. Volgens Regi Van Acker, die drie seizoenen werkzaam was bij het Oostenrijkse Bregenz, is dat de ploeg die te vergelijken is met Belgische topploegen. "Salzburg koopt alle beste jongeren weg en heeft de beste spelers. De rest komt er eigenlijk niet aan te pas."

Clement zal zijn groep die mannen niet laten onderschatten

Vergelijkbaar met Club Brugge vindt hij LASK dus niet. "Nee, al volg ik het wel niet meer zo goed. Maar normaal gezien is dat van mindere kwaliteit. Al schakelden ze wel verrassend Basel uit, dat had ik ook niet verwacht. Maar goed, dit mag niet meer foutlopen voor Brugge en voor het Belgisch voetbal", meent Van Acker.

Dat LASK vorig seizoen als promovendus de tweede plaats kon pakken in Oostenrijk zegt uiteraard wel veel over hun teamgeest. "Maar Club heeft gelijk: Kiev was moeilijker", zegt Van Acker. "En Philippe Clement zal zijn ploeg die gasten niet laten onderschatten. Wees daar maar zeker van!"

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Club Brugge \\ LASK Linz
 
 
 
Reacties.