PROFIEL LASK Linz: De laatste verraderlijke horde voor Club Brugge

15 augustus 2019 22:00

Volgende week dinsdag speelt Club Brugge op het veld van LASK Linz. De Oostenrijkers zijn niet zo bekend bij het grote publiek, maar schakelden wel FC Basel uit over twee wedstrijden.

LASK Linz viel vorig seizoen een eerste keer op met een uitstekende prestatie in de Oostenrijkse competitie. Ze eindigden als tweede na Red Bull Salzburg in de competitie en verzekerden zich zo van de voorrondes van de Champions League. In 2012/13 zag het er nochtans een pak minder uit voor LASK toen het geen licentie kreeg voor het profvoetbal en moest afzakken naar de amateurreeksen.

Sindsdien bouwde LASK Linz aan de weg terug en met succes. Het verloor in de zomermercato wel coach Oliver Glasner aan VfL Wolfsburg en de razendsnelle Braziliaanse flankaanvaller Joao Victor maakte dezelfde overstap. 

Ondanks het vertrek van die twee belangrijke namen begon LASK wel uitstekend aan de vaderlandse competitie met negen op negen. In de eigen competitie speelt het die wedstrijden voor 6.009 toeschouwers in de Raiffeisen Arena. Europees speelt het in het Linzer stadion waar 21.000 mensen kunnen plaatsnemen.

Opstelling

LASK Linz speelt meestal in een 3-4-3 opstelling met heel wat positiewissels. Achterin valt de naam Emanuel Pogatetz op. Hij speelde jarenlang in de Bundesliga en ook even bij West Ham United, de ervaren verdediger is met zijn lengte en ervaring moeilijk te passeren. 

Op het middenveld is de Australisch international James Holland een harde werker naast Peter Michorl, hij gaf vorig seizoen maar liefst 20 assists. Voorin is het toch wel uitkijken naar Thomas Goiginger. De aanvaller maakte vorig seizoen 14 goals en gaf 17 assists. Voorin vangt de Braziliaan Klauss het vertrek van Victor op, het huurt hem voor een seizoen van Hoffenheim en scoorde in 5 matchen meteen 4 doelpunten. 

Arjen T'Sjoen

Bundesliga \\ VfL Wolfsburg \\ 1. FC Köln
 
 
Reacties.