'Batsman' zal meer dan zijn torinstinct moeten laten zien: transfer waarschijnlijk van de baan, Lampard overtuigen is de missie


Foto: © photonews 15 augustus 2019 12:51

Het wordt een gecompliceerd seizoen voor Michy Batshuayi. De kans dat hij kan en mag vertrekken bij Chelsea wordt met de dag kleiner. In de Europese Supercup kreeg hij opnieuw geen minuten. 'Batsman' zal elke speelseconde moeten verdienen.

Er waren de contacten met AS Roma, maar dat is zo goed als zeker geen optie meer. Batshuayi heeft ook te kennen gegeven dat hij wil vechten voor zijn plaats. Maar dat wordt geen makkelijke opgave. Tammy Abraham is momenteel de eerste spits van Frank Lampard en op de bank zet hij de ervaren Olivier Giroud.

Het vertrouwen van Lampard in het 21-jarige jeugdproduct van de Londenaren is groot. Hij meent dat hij hem kan laten doorgroeien tot de volgende spits van de Engelse nationale ploeg. Lampard wil immers meer Engels bloed in het A-elftal. Dat Batshuayi momenteel op drie staat, hoeft ook geen drama te zijn. Als hij Lampard bewijst dat hij de speelvogel in hem onder controle kan houden en elke training voluit geeft, maakt hij best een goeie kans. Hij heeft immers een heel ander profiel dan de twee anderen.

Batshuayi en Lampard tijdens afwerkvormen.

Het grote probleem in Engeland is nu dat de meeste Europese markten nog open zijn, terwijl hun zomermercato er al op zit. Drie spitsen is geen overbodige luxe voor een team dat wil meespelen voor de prijzen. Als ze Batshuayi laten gaan, kunnen Lampard en sportief directeur Petr Cech geen vervanger meer aantrekken. En 't is ook niet dat Lampard hem opzijschuift. Hij houdt zich zelfs dikwijls persoonlijk bezig met de Rode Duivel.

Voor de 25-jarige Batshuayi, die bij Chelsea ook een bijzonder aardig loon opstrijkt, zit er waarschijnlijk niets anders op dan het aan te kijken tot Nieuwjaar. En dus zijn beste beentje voor te zetten om clubicoon Lampard te overtuigen. Want op dit moment is het met Lampard zoals met Kompany bij Anderlecht: hij kan voor de supporters geen foute beslissing nemen...

Premier League \\ Chelsea
 
 
 
Reacties.