Adrian beleefde een sprookje in de Supercup, maar was zijn redding wel legitiem?

15 augustus 2019 11:08

Het seizoen is nog maar net op gang getrapt en Liverpool mag al een eerste trofee op zak steken. Daar mag het doelman Adrian overigens erg dankbaar voor zijn.

Alisson Becker is de vaste nummer 1 van Liverpool, maar die sukkelt met een kuitblessure. Daarom mocht tweede doelman Adrian tijdens de Europese Supercup plaatsnemen onder de lat en die speelde meteen een hoofdrol.

De doublure stopte namelijk de laatste strafschop van de reeks en werd als een ware held gevierd. Maar telde zijn save eigenlijk wel? Volgens de letter van de (nieuwe) wet niet. De VAR mag immers tussenbeide komen als de doelman bij het nemen van de strafschop niet met minstens één voet op of achter zijn doellijn staat.

Foto's bewijzen dat dit niet het geval was bij Adrian. Het lijkt een detail, maar op het WK bij de vrouwen werd hier wel voor ingegrepen door de arbitrage. 

Premier League \\ Liverpool FC
 
 
 
Reacties.