Terugkeer van Rode Duivels naar de Jupiler Pro League: positief voor Belgisch voetbal?


Foto: © photonews 15 augustus 2019 23:59

Vincent Kompany, Simon Mignolet, Nacer Chadli, Anthony Limbombé, Laurent Depoitre. Al deze Rode Duivels kozen er dit seizoen voor om een grotere competitie te verlaten en in te ruilen voor de Belgische Jupiler Pro League.

Momenteel telt de Jupiler Pro League acht Rode Duivels. Vorig seizoen waren er dit slechts vijf. Dit laat vermoeden dat het niveau in de Belgische competitie de hoogte wordt in gejaagd. En de mercato is nog niet afgesloten.

Vertrekkers

Van de vijf Rode Duivels die vorig seizoen in de JPL speelden, zijn er deze zomer twee vertrokken: Birger Verstraete verliet AA Gent en trok naar Keulen. Leandro Trossard speelt nu voor Brighton na het behalen van de titel met KRC Genk.

Nieuwkomers

Vincent Kompany en Nacer Chadli hebben respectievelijk Manchester City en AS Monaco verlaten om in het project van Anderlecht te stappen. Simon Mignolet verkoos een basisplaats bij Club Brugge boven alweer een seizoen op de bank bij Liverpool. Anthony Limbombe probeert bij Standard zijn carrière te herlanceren na een moeilijke periode bij Nantes. En dan is er nog Laurent Depoitre, die bij AA Gent zijn niveau van weleer wil terugvinden na passages bij Porto en Huddersfield.

Kompany, Chadli en Mignolet zijn vaste waarden in de selectie van Martinez (en zijn voorgangers). Samen verzamelden ze maar liefst 167 selecties. 

Blijvers

Ten slotte zijn er ook drie spelers van de Rode Duivels die ervoor gekozen hebben om in de Jupiler Pro League te blijven: Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht), Brandon Mechele en Hans Vanaken (Club Brugge). De twee Bruggelingen deden vorig seizoen veel Europese ervaring op in de Champions-League en hopen dit dit jaar weer te doen.

Jupiler Pro League \\ België
 
 
 
Reacties.