De toekomstige nieuwe leider van de verdediging van de Rode Duivels? "Het zou goed zijn als hij voor de generatiewissel al in de basis staat"

15 augustus 2019 18:20

Een Belg die kapitein wordt van een Franse topclub... Veel is het nog niet gebeurd hoor. Jason Denayer werd door zijn trainer bewierookt als "natuurlijke leider". De 24-jarige verdediger is de grote hoop voor de ouder wordende Rode Duivel-verdediging.

Hallo Thomas Caers? Het jeugdproduct van de Académie Jean-Marc Guillou werd tijdens zijn opleidingsjaren begeleid door Caers. Hij kent hem al van zijn 13de. "Of ik altijd een kapitein in hem zag? Ja, hij heeft een enorm charisme en een grote natuurlijke uitstraling. Hij wil altijd anderen helpen, dat was in het begin al zo", vertelt Caers ons.

Zelden een gast gezien die zo cool naar iets kon toeleven

Als Belg in Frankrijk op je 24ste kapitein worden van een topclub is wel uitzonderlijk. "Hij is niet de man van de grote worden, maar hij presteert wel op hoog niveau. Hij heeft een grote impact op zijn teammaats. Veelal door de rust die hij uitstraalt. Hij is zelden gestresseerd, jaagt zich nooit op en kan een groep begeesteren. Ik heb nog niet veel gasten gezien die zo cool naar iets konden toeleven", aldus Caers.

Goed nieuws voor de nationale ploeg ook, waar de verdediging toch al heel wat jaren op de teller heeft staan. "Het zal nog moeten blijken of hij daar ook een leider kan worden. Er is een generatiewissel op komst, maar het zou goed zijn als hij daarvoor al een basisplaats kan afdwingen. Hij moet dat zelf afdwingen door op hoog niveau te blijven presteren."

Zoals tegen Wales, dat zal hem niet nog eens overkomen

Nochtans bleef de deur van de Rode Duivels lang gesloten. Na de verloren kwartfinale op het EK 2016 tegen Wales kreeg hij de zwarte piet toegeschoven. "Ik denk eigenlijk dat het goed is wat er toen gebeurd is. Het is voor hem een heel belangrijke leerschool geweest. Je moest zien hoe hij ermee zou omgaan en dat deed hij perfect. Het zal hem ook niet nog eens overkomen", meent Caers.

Caers voorspelde hem reeds jong een grote carrière. "Zijn achtergrond heeft zijn ambitie nog aangewakkerd. Hij was voorbestemd om voetballer te worden. Zijn fysiek plus zijn enorme atletische kwaliteiten... Dat zagen we al van de eerste dag. En dan is het de mindset die beslist of je doorbreekt. Hij had de juiste. Hij verovert ook overal waar hij speelt de harten van de fans."

Johan Walckiers

Ligue 1 \\ Lyon \\ Angers
 
 
Reacties.