Kortrijk wacht op terugkeer sleutelpion: "Zo'n type speler kan elke ploeg gebruiken"

15 augustus 2019 08:50

Yves Vanderhaeghe kon dit seizoen nog geen beroep op Christophe Lepoint. De coach gaf zelf al aan dat het zoeken was naar een centrale, aanvallende middenvelder, en dat de 34-jarige Lepoint gemist wordt.

“We missen Lepoint op de 10”, gaf Vanderhaeghe in de aanloop naar de match tegen Cercle Brugge op. Hij probeerde op training verschillende spelers uit op die positie en uiteindelijk viel de keuze op Ajagun. De Nigeriaan bedankte voor het vertrouwen en scoorde een prachtvolley. In de eerste helft presteerde hij, net zoals de rest van het team, maar magertjes.

Het is dus wachten tot Lepoint terugkeert om die positie in te vullen. “De kracht en het loopvermogen die hij kon bieden, zorgde ervoor dat gans het team kon opschuiven. Nu hebben we dit te weinig”, aldus Vanderhaeghe op de webstek van de Kerels.

Ook Hannes van der Bruggen schat de kwaliteiten van zijn 34-jarige ploegmaat naar waarde. “Christophe is iemand die kan infiltreren en die gevaarlijk is op voorzetten. Het is een nuttige speler, ook in de voorwaartse pressing kan hij het verschil maken. In elke ploeg kunnen ze zijn type wel gebruiken”, zei de aanvoerder van KVK na de 1-3 zege tegen Cercle Brugge.

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.