DEBAT: Nederlandse clubs in Europa krijgen speeldag rust voor de laatste voorronde, moet België daarin volgen?

16 augustus 2019 14:52

De kalendermaker van de Jupiler Pro League heeft een kleine geste gedaan naar KAA Gent met het oog op meer rust na een Europese midweekspeeldag. Maar zou het niet juist omgekeerd moeten zijn, zoals in Nederland? Meer rust in de aanloop naar een Europese match.

De competitiematch van AA Gent tegen Cercle Brugge wordt verzet van zaterdag 31 augustus naar zondag 1 september. Zo kan Gent een dagje langer recupereren na de terugmatch in en tegen Rijeka op donderdag 29 augustus.

Maar wat gebeurde er vrijdag in Nederland, daags na het doorstoten van PSV, Feyenoord en AZ in de Europa League? Hun competitiewedstrijd tussen heen- en terugmatch in de Europa League werd een maand in de toekomst gepland. Geen competitievoetbal tussen 22 en 29 augustus dus voor de Nederlandse topclubs.

Een handige manier van de Noorderburen om aan hun Europese coëfficiënt te werken, terwijl men in België de clubs meer comfort biedt in de binnenlandse competitie. Bij Ajax gebeurde er vorig seizoen hetzelfde in de Champions League. Zij hadden niet het budget van hun tegenstanders -Real Madrid, Juventus en Tottenham- maar ze kregen wel dat tikkeltje extra steun van de Nederlandse voetbalbond. Dat leidde soms tot tegenkanting van de andere clubs, maar de Eredivisie hield voet bij stuk.

Moet België volgen?

Het blijven natuurlijk nog steeds de spelers die het op het veld moeten doen, maar een weekendje rust tussen de Europese duels zouden de manschappen van Philippe Clement, Jess Thorup en Laszlo Bölöni geen kwaad doen. Antwerp zal het op 29 augustus dus tegen een uitgerust AZ moeten doen.

Laat in onderstaande poll weten hoe u hierover denkt.

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Europa League \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ Feyenoord \\ PSV \\ Ajax \\ AZ Alkmaar \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.