🎥 10 jaar geleden deed Bolat dit tegen AZ, de volgende tegenstander van Antwerp in Europa

16 augustus 2019 07:50

Met bijzonder veel moeite bereikte Antwerp de laatste voorronde voor de poulefase van de Europa League. In dat beslissende tweeluik staat hen AZ Alkmaar te wachten, een team waar doelman Sinan Bolat prachtige herinneringen aan heeft.

Daarvoor moeten we teruggaan in de tijd naar 9 december 2009. Bolat keepte toen nog bij Standard en trad op de laatste speeldag van groep H aan tegen het AZ Alkmaar van Mousa Dembélé.

De inzet was groot: beide clubs konden nog derde worden in de poule en zich zo kwalificeren voor de Europa League. Standard had aan een punt genoeg, maar in minuut 90 stonden de Nederlanders op 0-1.

Mbokani en Bölöni op de eerste rij

En toen gebeurde het onwaarschijnlijke. Sinan Bolat trok mee naar voren op een corner van Benjamin Nicaise en buffelde het leer voorbij doelman Romero. De hel brak los in Sclessin en Bolat maakte zich onsterfelijk. Laszlo Bölöni (trainer Standard) en Dieumerci Mbokani (ook Standard) waren getuigen vanop de eerste rij.

Op 22 en 29 augustus staan Bolat, Bölöni en Mbokani met Antwerp opnieuw tegenover AZ. Wordt die match even memorabel als in 2009?

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Antwerp \\ AZ Alkmaar \\ Standard
 
 
 
Reacties.