Jonathan 'ice cold' David krijgt lof van ploegmakkers: "Als hij op doel af gaat, ben je meer dan 70% zeker dat hij scoort"

16 augustus 2019 08:26

Tegen Larnaca was het toch lange tijd bibberen voor AA Gent. Pas toen David in de slotfase twee keer kon prikken, was de kwalificatie zeker.

De Canadees kwam in het absolute slot twee keer alleen voor de doelman en werkte beide kansen koelbloedig af. Ice in his veins, zoals ze dat in Noord-Amerika durven zeggen. Ook zijn ploegmaats zijn onder de indruk. "Als hij op doel af kan gaan en ruimte heeft, ben ik toch voor meer dan zeventig procent zeker dat hij zal scoren", aldus Odjidja, die de assist voor de tweede treffer van David afleverde.

"We hebben in het verleden ook al gezien dat hij makkelijk kan scoren. We moeten wel opletten dat we hem niet verbranden, hij trainde nog niet zoveel als ons dit seizoen", ging de kapitein verder. Ook Depoitre was onder de indruk. "Het is inderdaad zeldzaam dat hij zo koelbloedig kan blijven op die leeftijd. Hij heeft echt veel kwaliteiten én is belangrijk voor het team."

Sander De Graeve

Europa League \\ KAA Gent \\ AEK Larnaca
 
 
Reacties.