Zijn de Madrileense clubs klaar voor het komende seizoen? "Ik denk dat ze nog een topper nodig hebben"


Foto: © photonews 16 augustus 2019 19:10

Straks is het terug tijd voor Spaans voetbal. FC Barcelona is de grote favoriet om de titel in de wacht te slepen, maar uiteraard zijn de twee Madrileense clubs ook kandidaten voor de titel.

Toch is het volgens Joeri Devuyst, La Liga-kenner en co-hoofdredacteur bij Eleven Sports, nog niet helemaal duidelijk of Real Madrid er klaar voor is. "Er zijn heel wat vraagtekens rond Real Madrid en dat is anders bij Barcelona en Atlético Madrid."

Het is volgens Devuyst moeilijk om in te schatten of Real Madrid er klaar voor is. "Hoe gaan ze precies spelen? Hoe kunnen ze het maximale rendement halen uit Hazard? Dat zijn allemaal grote vraagtekens.

Nog een nieuwe speler?

Joeri Devuyst legt uit dat er nog wel iets nieuw moet bijkomen. "We zagen vorig seizoen dat er wat roest zat op de verdediging bij Real Madrid. Ook het centrale middenveld is niet meer wat het geweest is en daar is geen volk meer voor gehaald. Ik heb wel de neiging om te denken dat Real Madrid zwakker voor de dag zal komen als die twee andere clubs. 

Pogba en van de Beek zijn al genoemd bij de Spaanse topclub, maar er zal ook effectief nog iets gehaald moeten worden. "Ik denk echt dat ze nog een topper nodig hebben. De grote vraag is natuurlijk wat de grote impact kan zijn op korte termijn. Het is nog niet duidelijk wat er met Neymar zal gebeuren, maar één speler kan wel een grote impact hebben op de dynamiek binnen een ploeg."

Atlético Madrid

Atlético Madrid heeft haar huiswerk dan weer wel goed gemaakt. Joeri Devuyst deelt deze mening. "Ze hadden nood aan bepaalde profielen, bijvoorbeeld een opvolger voor Griezmann. Joao Félix is zijn vervanger, dus ze hebben echt werk gemaakt van de pijnpunten."

De co-hoofdredacteur van Eleven Sports verwacht veel van de jonge Portugees. "Het zou straf zijn als een 19-jarige Atlético Madrid naar de titel kan leiden, maar hij brengt zo veel met zich mee dat het wel mogelijk is. Hij heeft al heel veel mensen verbaasd op korte tijd en hij kan een enorme impact hebben op de rest van de ploeg."

"Ik heb ook het gevoel dat Atlético Madrid klaar is voor het nieuwe seizoen. Dat zag je ook aan de voorbereiding van de club met een 7-3 overwinning tegen Real Madrid als kers op de taart. Het kan een heel toffe ploeg worden om naar te kijken."

 

Primera Division \\ Atlético Madrid \\ Celta De Vigo \\ Real Madrid
 
 
 
Reacties.