Ajax rekent eenvoudig af met VVV-Venlo

17 augustus 2019 21:13

Ajax heeft zaterdagavond met 1-4 gewonnen op het veld van VVV-venlo. De Amsterdammers pakken zo zeven op negen.

Na het puntenverlies tegen Vitesse op de eerste speeldag, won Ajax vorige week met 5-0 van FC Emmen. Zaterdag moesten ze het met vier doelpunten stellen.

Het eerste doelpunten viel wel pas op slag van rust. Hakim Ziyech maakte er na 44 minuten 0-1 van. Vroeg in de tweede helft verdubbelde Dusan Tadic de score van op de stip.  Klaas-Jan Huntelaar (69’) en David Neres (77’) maakte er 0-4 van.

In de slotfase lukte Evert Linthorst nog de eerredder voor de thuisploeg. 1-4 was de eindstand. Bij Ajax speelden Razvan Marin én Donny van de Beek de volledige wedstrijd. Die eerste kwam deze zomer over van Standard, van de Beek wordt al een hele tijd in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid.

Eerder op de avond haalde Sparta Rotterdam het met 1-2 op het veld van ADO Den Haag. Mohamed Rayhi scoorde twee keer voor de bezoekers, Lex Immers maakte er tien minuten voor tien 1-2 van.