Van Hyfte (OHL) wint en krijgt applaus van zijn ex-fans: "Dit had ik niet verwacht"


Foto: Voetbalkrant.com 17 augustus 2019 07:00

Tom Van Hyfte kreeg zijn eerste basisplaats van het seizoen uitgerekend tegen zijn ex-ploeg Beerschot. En als we zijn prestatie zo een beetje bekijken, zal hij daar nog wel instaan volgende week. "Ik kan niet ontkennen dat dit drie keer zo tof is", zei hij achteraf.

Van Hyfte won met zijn ploegmaats de strijd om het middenveld tegen hun technisch sterkere tegenstanders. Maar de inzet en mentaliteit aan Leuvense kant was een pak beter. "Dit kun je niet beter verzinnen he", grijnsde hij. Bij Beerschot zagen ze geen toekomst meer in hem. OHL was maar al te blij hem te kunnen binnenhalen.

"Na de kritiek die er vorige week kwam, was iedereen toch geprikkeld. We trainden wel heel scherp. Dit was een statement, tegen een ploeg die toch de titelkandidaat is. Dat zeggen ze toch zelf ook", zei hij fijntjes. "De wedstrijdomstandigheden zaten uiteraard ook wel mee."

Van Hyfte kreeg zelfs een applaus van beide supportersschares. "Dat was toch wel wat onverwacht", knikte hij. "Ik had wel snel een klik met de OHL-fans. Maar dat die van Beerschot applaudiseerden bij mijn wissel, laat toch zien dat ik wat betekend heb daar in die twee jaar. Ik was er ook kapitein..."

1e klasse B \\ OH Leuven \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.