Kompany blijft ook na vier wedstrijden zonder overwinning trouw aan filosofie: "Als we 10 kansen nodig hebben om te scoren dan gaan we voor 20 kansen"

17 augustus 2019 22:15

Anderlecht moest, na een puike eerste helft in Kortrijk, alsnog met lege handen terugkeren naar Brussel. De jonge paarse-witte garde ging volledig kopje onder in de tweede helft. Kompany was voor de eerste keer hard voor zijn team, maar blijft vertrouwen hebben in het proces.

"Het was geen gemakkelijke wedstrijd", stak Kompany  van wal in de spelerstunnel van het Guldensporenstadion. "De tweede helft was niet goed genoeg en vooral mentale weerbaarheid liet te wensen over. Dat verwacht je met jonge ploeg maar niet dermate dat het zo drastisch afloopt."

Compromisloos

Toch is Kompany niet van plan om ook maar enigszins van zijn speelstijl af te wijken: "Eén zaak is zeker: we gaan niet veranderen hoe we beginnen. We gaan blijven op balbezit spelen zonder compromissen. Als we 10 kansen nodig hebben om te scoren, gaan we voor 20 kansen."

We gaan blijven op balbezit spelen zonder compromissen

Eerste beuken in het paars-witte pantser

De verdediging, die de laatste weken op hoog niveau acteerde, toonde zich voor het eerst kwetsbaar in die tweede helft: "Elke goal die we tegenkrijgen is mijn fout, dat pak ik op mij. We gaan elke fase objectief analyseren met als enige doel om beter te worden." 

"Elke goal die we tegenkrijgen is mijn fout, dat pak ik op mij

Pittig vierluik

Het programma de komende weken oogt erg pittig en met de nederlaag volgt er een nieuwe klap voor de jonge ploeg van Kompany: "Het is misschien de klap die de ploeg wakker schudt. Ze moeten nu niet beginnen twijfelen."

"Als je ziet naar wat zij brengen dan is dat met momenten fenomenaal, kijk maar naar ons eerste doelpunt. We moeten de hele wedstrijd in controle houden en daar gaan we aan werken. Ik kijk al uit naar de wedstrijd tegen Genk."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.