Introductie VAR doet stof opwaaien in Engeland: "We moeten bij de grote bazen in Londen om uitleg gaan vragen"

18 augustus 2019 13:22

Er was een hoofdrol weggelegd voor de VAR in de competitiewedstrijd tussen Manchester City en Tottenham. Dat was niet helemaal naar de zin van Pep Guardiola.

Er waren twee discutabele fases in de topper van speeldag 2 in de Premier League waarin de VAR (niet) ingreep. Eerst claimde City een strafschop toen Rodri tegen de grond werd gewerkt door Lamela, maar de fase waar het meest over gesproken werd is de afgekeurde goal in de toegevoegde tijd.

"Misschien nam de VAR toen net een koffiepauze", citeerde AD.nl Guardiola na de westrijd. "Vraag eens aan de scheidsrechter waarom het geen strafschop was", was het ongeloof groot bij de Spaanse coach.

Grote bazen in Londen

In de absolute slotfase werd er nog een goal van Laporte afgekeurd wegens handsbal en bij City moest men meteen terugdenken aan de wedstrijd tegen Tottenham in de Champions League (4-3), waar Llorrente al dan niet met de hand scoorde (erg moeilijk te zien op de camerabeelden).

"Waarom toen niet en nu wel", vroeg Guardiola zich af en hij wenste duidelijkheid. "We zouden eens naar Londen moeten gaan om uitleg te krijgen van de grote bazen", besloot te manager van Man City.

Premier League \\ Tottenham \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.