Birger Verstraete legt uit waarom hij voor Duitsland koos in plaats van Engeland: "Geen zin in verhaal à la Kums"

19 augustus 2019 05:30

Birger Verstraete heeft zijn debuut in de Bundesliga gemaakt bij 1. FC Köln. De middenvelder uit Oostende kon deze zomer ook naar Engeland, maar koos bewust voor de Bundesliga. Hij legt zelf uit waarom...

Verstraete ging immers niet over één nacht ijs. "In januari, toen ik bij Gent op de bank verzeilde, begon ik na te denken over een mogelijk vertrek. Maar al miste ik toen enige appreciatie, het is ook niet zo dat ik er per se en zo snel mogelijk weg wilde. Geen kwaad woord overigens over voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie. Er wordt van Michel wel eens gezegd dat hij een rare ‘kwiet’ is, maar je weet wat je eraan hebt. En ik ken geen bestuurders die zó begaan zijn met hun club", vertelt hij in de Krant van West-Vlaanderen.

Hij kon ook naar Engeland. "Zo was de interesse van Watford wel concreet, maar je kent ook het verhaal van Sven Kums die onmiddellijk werd uitgeleend. Daar had ik al meteen geen zin in. Er volgden hier meerdere gesprekken met TD Armin Veh en coach Achim Beierlorzer. Al snel bleek: die halen mij niet voor het carnaval in Köln. Tussen de eerste contacten en mijn handtekening zaten twee maanden, er is dus echt samen met mijn manager diep over nagedacht.”

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ KAA Gent \\ 1. FC Köln
 
 
Reacties.