Elisha Owusu, de stille heerser op het middenveld van AA Gent


Foto: © photonews 19 augustus 2019 17:22

AA Gent is met 7 op 12 aan de competitie begonnen. Daardoor staan ze op een voorlopige vijfde plaats in het klassement. Jonathan David was gisteren zeer sterk voorin, maar op het middenveld hebben ze iemand rondlopen die al enkele weken zeer goed aan het spelen is.

Elisha Owusu speelt nog maar sinds deze zomer, maar hij heeft zich op korte tijd opgewerkt tot een echte leider op middenveld. Hij is één van de sterkhouders in het team van Thorup en hij is ongetwijfeld één van de eerste namen op het wedstrijdblad. 

Owusu is een 21-jarige verdedigende middenvelder. Hij was tot deze zomer eigendom van Lyon, maar vorig seizoen werd hij verhuurd aan Sochaux. Daar was hij vorig seizoen enorm belangrijk, want hij speelde 33 wedstrijden in de Ligue 2.

Sterke/zwakke punten

Owusu is nog jong, dus er is zeker nog ruimte voor verbetering bij de middenvelder. Toch is hij op bepaalde vlakken al ijzersterk. Zo is hij zeer moeilijk van de bal te zetten en is hij sterk in de balrecuperatie. Met zijn snelheid en visie kan hij ook snel een aanval opzetten. 

Opvallend is wel dat hij nog niet vaak beslissend is geweest op vlak van doelpunten en assists. Hij speelde in totaal al 49 wedstrijden op professioneel niveau (Ligue 2, Jupiler Pro League en voorrondes Europa League) maar in al deze wedstrijden wist hij nog niet te scoren. Hij was ook nog maar goed voor één assist.

Marktwaarde

Toch is hij niet meer weg te denken in de ploeg van Thorup. Hij heeft maar 1 miljoen euro gekost en het is misschien wel een koopje als je kijkt hoe hij nu speelt. Louwagie vertelde enkele weken in een interview met Het Laatste Nieuws dat Owusu misschien wel meer had kunnen kosten. "Voor Owusu kon je ook 4 à 5 miljoen euro neerleggen."

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.