Union-coach blijft ook na 9 op 9 veeleisend: "Misschien raar om te zeggen nadat je kan winnen van Lokeren"


Foto: © photonews 19 augustus 2019 18:18

Wat winnen in Europees verband is, weet Thomas Christiansen al uit zijn periode bij Apoel Nicosia. Nu is de Deen ook voortreffelijk bezig met Union in eerste klasse B. Zijn ploeg trakteerde de fans op een klinkende thuiszege, maar het late tegendoelpunt zat Christiansen toch dwars.

In de eerste plaats was er wel tevredenheid over het geleverde spel, tegen toch niet de minste tegenstander. "Lokeren is één van de beste ploegen uit de competitie, op basis van het potentieel dat daar is. Wij speelden agressief en geloofden erin. We hebben hoog druk gezet en konden de bal op de helft van de tegenstander recupereren", verklaarde Christiansen de overwinning van zijn team.

Comfortabel na de 2-0

Het was ook kwestie om de sterke punten van de Waaslanders zoveel mogelijk lam te leggen. "Zij hebben veel kracht en gestalte, én ook een goede diagonale passing. Zo dreigden ze langs de rechterkant. Het is zeker in de eerste helft goed gelukt om dat op te vangen. Als je vroeg in de tweede helft nog eens kan scoren, is het al een stuk comfortabeler."

Casper Nielsen zorgde dan voor de 3-0, maar Dylan Mbayo redde nog de Lokerse eer. "Ik ben teleurgesteld dat we na onze derde goal nog een tegentreffer slikten, want dat was enkel omdat we niet meer gefocust waren. Het is misschien raar om te zeggen nadat je kan winnen van Lokeren. Mijn boodschap aan Pietro Perdichizzi was ook: hou de nul! Desondanks ben ik nog altijd blij met de uitslag en de prestatie."

1e klasse B \\ Sporting Lokeren \\ Union SG
 
 
 
Reacties.