Het draait voorlopig niet bij Sporting Lokeren: waar loopt het fout?

20 augustus 2019 06:39

Het is voorlopig niet het seizoen van Sporting Lokeren. De club staat voorlopig gedeeld laatste in 1B met Lommel en Roeselare. Ze haalden nog maar 1 op 9 en dat was uiteraard niet het plan voor een club met titelambities.

Lokeren is natuurlijk wel op een terugweg. Ze hebben sinds kort een nieuwe voorzitter en er staat ook bijna een compleet nieuw team op het veld. Toch zijn er ook een paar andere oorzaken waarom het niet draait bij de ploeg. 

Grinta

Het ontbreekt de meeste spelers aan grinta. Het viel vooral gisteren tegen Union op dat er veel spelers op het veld stonden zonder agressie. N'dao en Van Damme wilden er voor gaan, maar de andere spelers hadden precies niet veel hoop dat ze punten konden pakken.

Ook de Boeck vond dat er te weinig agressie was. "Als de agressiviteit hoger ligt bij de tegenstander dan bij uw eigen ploeg, heb je een probleem. Die was bij Union veel groter dan bij ons. Het is geen excuus dat we op verplaatsing spelen", legde hij uit op de persconferentie na de match. 

Creativiteit

Het gebrek aan agressie is uiteraard niet het enige probleem bij de ploeg. Zo zijn er in aanvallend opzicht zeker nog wat versterkingen nodig. Ze scoorden nog maar één keer in drie matchen en de flankspelers zijn, op Amano na, allemaal voorlopig te licht. Hajric is sinds gisteren wel terug van zijn blessure, maar veel ballen kreeg hij niet te zien. Er is te weinig creativiteit voorin en het wordt afgestraft door de andere ploegen. 

Ook centraal op het middenveld draait het niet zoals het zou moeten. Overmeire zal nog een tijd geblesseerd zijn, maar zijn vervangers doen het voorlopig niet goed. Mpati speelde gisteren centraal op het middenveld, maar hij is van nature een rechtsback. Marecek, een titularis het voorbije seizoen, is ook te licht voor de fysieke competitie die 1B toch wel is. N'dao is voorlopig de enige middenvelder op niveau. 

Er zijn dus nog versterkingen nodig, maar daar zijn ze wel mee bezig. Zo zou Ahmed Said dicht bij een overgang staan. De aanvaller komt over van Rio Ave en daar scoorde hij vorig seizoen 7 keer in 21 matchen. Benieuwd of hij de voorlinie van Lokeren op sleeptouw kan nemen. 

1e klasse B \\ Sporting Lokeren
 
 
 
Reacties.