Manchester United is geschokt: Paul Pogba krijgt racistische verwijten na gemiste strafschop


Foto: © photonews 20 augustus 2019 11:58

Maandagavond nam Manchester United het op tegen Wolverhampton. Bij een 1-1 stand mocht Paul Pogba aanleggen voor een strafschop, maar de bal ging niet tegen de netten. Na de wedstrijd kreeg Pogba af te rekenen met een hele reeks van racistische Tweets.

Manchester United reageerde na het voorval van maandagavond: "De club walgt van de uitlatingen die sommige mensen deden na de wedstrijd tegen Wolverhampton. De individuen die zulke commentaren schreven passen niet bij de waarden van onze club. Het is fijn om te zien dat een groot deel van onze aanhang dit dan ook volledig afkeurt."

De club gaf ook aan dat het acties zal ondernemen: "Er is bij ons een nultolerantie als het aankomt op deze feiten. We gaan dit nu eerst bekijken en dan actie ondernemen. We hopen ook dat bedrijven zoals Facebook en Twitter in het vervolg actie kan of wil ondernemen."

Meïté en Abraham

Pogba is niet de eerste speler die af te rekenen kreeg met racisme de jongste weken. Eerder moest ook Tammy Abraham het al ontgelden na zijn gemiste strafschop in de Europese Supercup tegen Liverpool en kreeg Yakou Meïté, spits bij Reading, racistische verwijten na een gemiste strafschop tegen Cardiff. 

Premier League \\ Manchester United \\ Chelsea \\ Wolverhampton \\ Ivoorkust
 
 
 
Reacties.