Knokt Club zich vanavond naar een gunstige uitgangspositie tegen revelatie LASK Linz?

20 augustus 2019 14:21

Club Brugge is afgereisd naar Oostenrijk en staat voor een historische confrontatie. Blauw-zwart kan er namelijk voor zorgen dat er straks twee ploegen in de poulefase van de Champions League zitten, maar dan moet het wel eerst voorbij LASK Linz.

De tegenstander van Club Brugge verbaasde vriend en vijand door FC Basel uit te schakelen in de voorlaatste voorronde. Linz heeft net zoals blauw-zwart nog geen partij verloren dit seizoen. Vorige vrijdag leed het wel voor de eerste keer puntenverlies in de Oostenrijkse Bundesliga.

Club Brugge tankte ook niet al te veel vertrouwen na het gelijkspel in eigen huis tegen laagvlieger Eupen (0-0). De frustraties waren groot na de match, maar de honger naar Europees succes is groot.

Philippe Clement kan geen beroep doen op centrale verdediger Brandon Mechele. Hij kan in vergelijking met de match tegen de Panda's wel opnieuw rekenen op Simon Deli, steevast titularis tijdens het seizoensbegin. Voor het overige is alleen Vossen niet mee afgereisd naar Linz, zijn vrouw is hoogzwanger.

Selectie Club Brugge:

Champions League \\ Club Brugge \\ LASK Linz
 
 
 
Reacties.