Weiler over Anderlecht: "Wat is het doel van voetbal? Doelpunten maken, toch?


Foto: © photonews 20 augustus 2019 09:11

Anderlecht wacht na vier wedstrijden nog op een eerste overwinning in de Jupiler Pro League. De analisten kijken dan ook steeds meer naar Vincent Kompany.

Twee op twaalf, drie doelpunten gemaakt, zes geïncasseerd. Dat is de paars-witte balans na vier wedstrijden. De slechtste start in jaren. Toch blijven de fans voorlopig positief.

Het Nieuwsblad ging eens luisteren wat ex-coach René Weiler vindt van het huidige Anderlecht. De Zwitser was van juli 2016 tot september 2017 aan de slag bij Anderlecht.

“Kompany doet het op zijn manier”, aldus Weiler. “Ik zeg alleen: wat is het doel van voetbal? Doelpunten maken, toch? Bij Anderlecht kreeg ik het verwijt resultaatvoetbal te brengen, maar speelden wij geen goeie matchen misschien?”

“De Europese kwartfinale tegen Manchester United, de 6-1 tegen Mainz, de 7-0 tegen Moeskroen… We hadden nochtans zeker geen superploeg. Jongens als Dennis Praet of Steven Defour waren verkocht. Maar we legden een buitengewoon parcours af. Maar het is niet aan mij om te oordelen over Kompany.”

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.