Sensatie, Anas Tahiri, heeft ambitie: "Als ik hard blijf werken, zal RKC mijn eindstation niet zijn"

21 augustus 2019 13:45

Anas Tahiri, tot afgelopen weekend waren we hem bijna vergeten in België. Maar ineens zette hij zichzelf weer op de kaart als bedenker en uitvoerder van een subliem doelpunt met RKC Waalwijk. "Ik weet nog altijd niet waarom ik dat laatste seizoen bij Lierse niet mocht spelen", zucht hij.

Tahiri trok in de zomer van 2018 van Lierse naar RKC Waalwijk. Daar speelde hij vorig seizoen schitterende play-offs en had een groot aandeel in de promotie van RKC naar de Eredivisie. De klik is ook gekomen. "Ik heb goeie play-offs gespeeld, maar ik besef ook dat ik moet werken aan mijn statistieken. Mijn manager (Gunter Thiebaut) zegt me dat ook altijd. Voetbal is een statistiekenspel en als aanvaller is dat belangrijk."

In Nederland werd hij in diezelfde play-offs geprezen door zowat alle analisten. Hans Kraay Jr. vergeleek hem zelfs met Nederlands icoon Willem van Hanegem omwille van "de fluwelen aanraking" met zijn rechtervoet. "Ik denk dat de Nederlandse competitie meer voor mij is dan de Belgische. Ik geniet hier meer. Het is technischer en meer open."

"Als ik één raad mag geven aan jongens in België met mijn profiel die het wat moeilijk hebben: kom naar Nederland als je de kans hebt. Er liggen hier kansen voor jonge, technische spelers", aldus Tahiri.

Rare zaken bij Lierse

Voor de 24-jarige Tahiri wordt het een belangrijk seizoen, want hij heeft ambitie. "Ja, die heb ik. Als ik het dit seizoen goed doe, kan ik misschien naar een Nederlandse topclub of naar het buitenland. Ik denk niet dat RKC een eindstation is voor mij, maar het is wel een ideale club om je te ontwikkelen."

Dat was bij Lierse in het begin ook zo, maar daar gebeurden rare dingen. "Mijn laatste seizoen daar mocht ik niet meer spelen. Ik weet nog altijd niet wat er daar gebeurde. Nam Maged Samy die beslissing of iemand anders? Maar het heeft me wel mentaal sterker gemaakt."

Johan Walckiers

Nederlandse Eredivisie \\ RKC \\ Lierse SK \\ Lierse Kempenzonen \\ Eendracht Termien
 
 
Reacties.