🎥 Wordt dit het jaar van Dortmund en Witsel? Openingsspeeldag deed alvast het beste vermoeden

21 augustus 2019 17:37

Borussia Dortmund begon zaterdag aan de competitie in Duitsland met een 5-1 overwinning. Het was meteen een duidelijk signaal richting München.

Nadat Dortmund al de Supercup had gewonnen, zette het de rechtstreekse titelconcurrent meteen op twee punten. Dortmund schrok na het tegendoelpunt in minuut één, maar was de rest van de wedstrijd heer en meester.

De Augsburg-doelman beleefde niet meteen de beste dag uit zijn leven, maar ook los daarvan was Dortmund sterk. Witsel heerste op het geel-zwarte middenveld. De Rode Duivel zou dit seizoen nóg belangrijker kunnen worden voor Dortmund.

Witsel is dertig en de kennismakingsronde met de Bundesliga zit er intussen wel op. De middenvelder integreerde zich vorig seizoen moeiteloos in het team van Favre. Witsel vertelde eerder al aan Eleven Sports dat de Zwitserse coach dit jaar meer van hem verwacht in de opbouw én hem ook graag wat vaker hoog zou zien.

Dortmund investeerde deze zomer 127,5 miljoen euro in Hummels, Schulz, T. Hazard, Brandt en Alcacer (aankoopoptie gelicht). Ook van Sancho wordt erg veel verwacht.

Vorig jaar zag het er lang erg goed uit voor Dortmund, maar moesten ze de titel uiteindelijk toch aan Bayern München laten.  Der Rekordmeister verloor deze zomer wel héél veel ervaring (lees hier) maar haalde met Perisic en Coutinho twee grote, ervaren en Pavard en L. Hernandez twee dure, jonge namen in huis.

Dortmund speelt dit weekend op bezoek bij Köln, Bayern op het veld van Schalke 04.

Bundesliga \\ Borussia Dortmund
 
 
 
Reacties.