Antwerp leeft niet met een bang hartje toe naar AZ : "Met dit team? Dan is er steeds vertrouwen!"


Foto: © photonews 21 augustus 2019 13:26

Antwerp deed tegen Sint-Truiden wat het een week daarvoor tegen Charleroi niet kon: winnen na een Europese midweekspeeldag. Het komt zo niet alleen op een puntje van co-leiders Club Brugge en KV Mechelen, maar er werd ook vertrouwen getankt met het oog op het duel tegen AZ Alkmaar.

De zege van Antwerp tegen Sint-Truiden was welgekomen. Niet alleen om de aansluiting met de top te behouden, maar Laszlo Bölöni kon ook enkele spelers laten rusten met het oog op het Europese duel van donderdag.

Didier Lamkel Zé vierde zijn eerste basisplaats en dwong een strafschop af, die RAFC de 2-0 opleverde. Maar de 2-0 kwam er naar eigen zeggen niet dankzij hem. "Een beetje maar, in een stadion heb je iedereen nodig. Ik kreeg ook een goede pass", reageerde hij bescheiden.

Gelijkspel, of winnen?

De Kameroener gelooft enorm in de kansen van zijn club tegen AZ. "Op verplaatsing moeten we op zijn minst op zoek gaan naar een gelijkspel. En waarom niet voor de overwinning gaan", voegde Lamkel Zé er nog snel aan toe.

Of hijzelf nu speelt of niet, Zé gelooft in zijn ploegmakkers. "Met dit team hebben we altijd vertrouwen. We vrezen niemand. Mbo scoort goals, onze flanken doen het uitstekend. Kortom, we zijn echt een sterke ploeg. Het is een serieuze opgave voor de coach om een basiself samen te stellen", besloot de 22-jarige flankspeler.

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Antwerp \\ AZ Alkmaar
 
 
 
Reacties.