Maakt Antwerp een goeie kans? "Ja, tegen AZ gaat hun fysieke kracht meer meespelen dan tegen Plzen"

21 augustus 2019 10:33

Antwerp speelt donderdagavond in Enschede voor een goeie uitgangspositie om de groepsfase van de Europa League te halen. AZ wordt daarin de tegenstander. Een technisch sterke ploeg, maar dat is misschien wel een voordeel, ziet analist Eddy Snelders.

Antwerp gaat met zijn gekende wapens de strijd aangaan. "Volgens mij zouden ze het wel eens makkelijker kunnen krijgen dan tegen het Tsjechische Plzen", aldus Snelders. "Die moesten het ook hebben van hun fysieke présence, terwijl ze nu tegen een technisch team uitkomen. AZ is lichter van geschut."

"Antwerp kan die technische kwaliteiten beknoppen met hun fysiek spel. Ik denk dat hun kracht en lengte meer van invloed gaat zijn tegen AZ dan tegen Plzen. Antwerp maakt volgens mij een goeie kans."

Volksverhuis

De twee ploegen kampen ook met hetzelfde probleem. "Het thuisvoordeel gaat misschien nog meer in het voordeel van Antwerp spelen. Als ze uit Enschede terugkomen met een speelbaar resultaat, dan gaat de volksverhuis naar het Koning Boudewijnstadion misschien nog groter zijn dan vorige keer."

"Vorige keer hadden ze al 15-16.000 supporters. Dat kan een goeie zaak voor hen zijn. En AZ kan ook niet thuisspelen, wat voor hen misschien wel een groter nadeel is."

Europa League \\ Antwerp \\ AZ Alkmaar
 
 
 
Reacties.